søndag den 15. maj 2011

Citrontærte

Denne opskrift er af Katrine Klinken, Information 9.4.2011. Den tager lidt tid at lave, men det er umagen værd: smagen af citron er vidunderlig!

Sød mandelmørdej:
50 g mandler
175 g hvedemel
125 g smør
50 g sukker
1 lille æg
evt. lidt koldt vand
ca. 3 dl tørrede bønner til indlæg i tærtebunden

Fyld:
3 hele æg
1,5 dl piskefløde
150 g mørk rørsukker
1 stang vanilje
saft og skal af 2,5-3 citroner

Italiensk marengs:
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
175 g flormelis
drys: 2-3 spsk. flormelis

Dej: Blend mandler til mel. Tilsæt mel og små stykker koldt smør. Kør, til det ligner revet ost. Tilsæt sukker. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand tryk sammen uden at ælte. Lad dejen hvile koldt en time.
Rul dejen tyndt ud, og læg den i en tærteform, 24 cm i diameter, gerne en metalform med løs bund. (Evas kommentar: jeg ruller ikke dejen men skærer den i tynde skiver og draperer skiverne i formen som et patchwork tæppe). Dejen skal et godt stykke op ad kanten, da creme og marengs fylder temmelig meget. Prik bunden med en gaffel. Det er vigtigt at ‘lappe’, så der ikke er huller i tærtebunden. Kom et stykke bagepapir eller alufolie i tærteformen og hæld tørrede bønner i. Så undgår man, at tærtebunden hæver. Bag den ved 175 grader i ca. 15 min. Fjern indlægget.
Fyld: Rør æg med fløde, rørsukker, vaniljefrø, fint revet citronskal og citronsaft. Hældes i tærtebunden. Bag ca. 30 min. ved 200 grader, til fyldet er stivnet. Afkøl på en bagerist.
Marengs: Pisk æggehvider, citronsaft og flormelis i en skål over kogende vand. Pisk kraftigt, til æggeskummet er godt varmt, ca. 65 grader. Tag det fra varmen og pisk det derefter koldt evt. med en el-mikser, til det er cremet i konsistensen. Smør marengsen i et jævnt lag hen over tærten. Drys flormelis igennem en si over tærten. Sæt den under en varm grill i ovnen hold øje den skal kun lige blive lysebrun. Så er den klar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar