fredag den 12. november 2010

Rødkålssalat

I min familie kan vi godt lide denne salat til juleanden i stedet for varm rødkål. Den er lidt friskere og har en god syrlighed.
½ - 1/4 rødkålshoved, 1-2 æbler, f.eks. cox orange, 100 g valnødder, dressing af ½ spsk. Dijonsennep, 2 spsk. balsamico, 4 spsk. mild olivenolie, salt og peber.
Først rører du dressingen, så den er klar når du har snittet æblerne - ellers risikerer de at blive brune.
Rør først sennep, salt og peber, tilsæt eddiken og rør grundigt sammen, tilsæt olien med en skefuld ad gangen, så dressingen bliver tyk og lækker.
Snit kålen fint og skær æblerne i fine tern, hak nødderne men lad et par stykker forblive hele til pynt. Bland det hele i en skål, hæld dressingen over og lad det trække i et par timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar