fredag den 12. november 2010

Rødkål

Det gode ved denne ret er, at den nemt kan laves dagen før. Det vigtige er at koge den i lang tid, så de forskellige smagsstoffer integrerer sig med hinanden.
1 lille/mellemstort rødkålshoved, 1-2 løg, 1-2 æbler, 2 spsk. andefedt, 2 dl rødvin, 1 dl balsamico eddike, 2 dl ribsgelé (eller saft), sukker efter smag, salt og peber, evt. allehånde, kommen, stjerneanis eller lignende krydderier, selv synes jeg der er nok smag i kålen, som den er.
Skær kålen i strimler (undgå stokken), skræl æbler og skær i både, skær løget i tynde skiver.
Varm andefedtet og lad kål, urter og æbler simre lidt uden at tage farve. Tilsæt vin, eddike, ribsgelé/saft og krydderier og lad det hele stå og simre under låg ved svag varme i 3 timer. Tjek undertiden, at den ikke er kogt tør.
Når du skal servere kålen, er det lækkert at tilsætte lidt ekstra andefedt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar