torsdag den 11. november 2010

Anderilletter

Anderilletter à ma façon

Det starter alt sammen med, at man har stegt en and og derfor har noget andefedt på lager…

Derefter beslutter man sig til at ville have et dejligt andelår til middag…

Således tager man til 2 personer:

4 andelår 1 løg og 1 gulerod i tern
lidt porre/porregrønt i skiver et par fed hvidløg snittet groft
et par stilke timian og persille pastinak/selleri skåret i tern
1 glas Marsala (eller portvin) 2 glas hvidvin

Jeg snitter urterne og bruner dem i lidt olie på en pande. Koger op med Marsala og hvidvin. Lægger i et ildfast og an(d)bringer lårene ovenpå. Dækker med folie og stiller et par timer i en ovn på ca. 175 grader.

Så tager man de 2 lår og griller dem til de er sprøde, sier sovsen og koger lidt ind – serverer med en god kartoffel-sellerimos og bliver glad.

De 2 andre lår koger man i det omtalte andefedt med lidt timian og et laurbærblad, ca. 1 times tid. Derefter splittes kødet ad med en gaffel. Hældes i en skoldet ler- eller glasform, dækkes med et tyndt lag fedt – serveres med cornichons og

Rødløgskompot

Hak 5-6 rødløg. Lad dem snurre i olivenolie. Tilsæt lidt sukker, salt og peber, et laurbærblad, en enkelt spids af stjerneanis, dæk med balsamico eddike og rødvin og lad det koge ½ - 3/4 times tid. Rør undervejs, så det ikke brænder på. Hvis der er overskydende væske, koges kompotten den sidste tid uden låg, så den fordamper.

Hvis rilletterne hele tiden er dækket med fedt, kan de holde sig længe i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar