torsdag den 22. juli 2010

Tomatchutney

Tomatchutney

1 kg modne, faste tomater 400 g løg 2 fed hvidløg
2 røde chilipebre 30 g frisk ingefær 500 g farin
10 nelliker 1 kanelstang 2 spsk. salt
2 tsk. sennepspulver 4 dl rødvinseddike ½ spsk. konserveringsmiddel

Tomaterne skoldes, flås og skæres i både. Løg og hvidløg hakkes fint. Chilipebrene hakkes fint (hvis man ikke kan lide det for stærkt, fjernes kernerne).
Ingefæren skrælles og hakkes fint. Alle ingredienser undtagen konserveringsmidlet blandes i en gryde. Bringes langsomt i kog under omrøring.
Koger uden låg i ca. 40 min., rør ind imellem. Der skal ikke være for meget væske tilbage. Tag gryden af ilden, tilsæt konserveringsmiddel (det har jeg nu ikke gjort). Hæld på rene, skoldede glas og luk til.
Passer fint til alle former for grillstegt kød. Kan røres op i mayonnaise og bruges som kold sauce til oksesteg. Også et godt alternativ til tomatketchup i f.eks. skaldyrsdressing.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar