Tomatchutney
1 kg modne, faste tomater  400 g løg  2 fed hvidløg
2 røde chilipebre  30 g frisk ingefær 500 g farin
10 nelliker   1 kanelstang  2 spsk. salt
2 tsk. sennepspulver  4 dl rødvinseddike ½ spsk. konserveringsmiddel
Tomaterne skoldes, flås og skæres i både. Løg og hvidløg hakkes fint. Chilipebrene hakkes fint (hvis man ikke kan lide det for stærkt, fjernes kernerne).
Ingefæren skrælles og hakkes fint. Alle ingredienser undtagen konserveringsmidlet blandes i en gryde. Bringes langsomt i kog under omrøring.
Koger uden låg i ca. 40 min., rør ind imellem. Der skal ikke være for meget væske tilbage. Tag gryden af ilden, tilsæt konserveringsmiddel (det har jeg nu ikke gjort). Hæld på rene, skoldede glas og luk til.
Passer fint til alle former for grillstegt kød. Kan røres op i mayonnaise og bruges som kold sauce til oksesteg. Også et godt alternativ til tomatketchup i f.eks. skaldyrsdressing.
torsdag den 22. juli 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar