fredag den 6. november 2009

Lam med labre bønner

Tag en passende portion tørrede hvide bønner, læg dem i blød et døgns tid og skyl dem grundigt, før de koges næsten møre i en god bouillon. (Hvis man kan få fat i de franske 'flageolets' bliver det hele meget bedre.)
Rens et par løg, et par gulerødder, en fennikel og en ufattelig bunke hvidløgsfed og skær dem i passende stykker. Sauter dem i andefedt eller olivenolie (skal ikke brune), tilsæt tomater (hakkede økologiske på dåse OG duftende friske, som er skoldet & flået), et par stilke rosmarin og frisk timian samt laurbærblade. Lad det simre, til det er al dente. Sluk for ilden og lad bønnerne trække i gryden et par timer. Før servering tilsættes sorte oliven - meget gerne Nicoise-typen.

Smager skønt til stegt lam. Sådan lærte jeg at lave det af David på Rex Republic.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar