torsdag den 22. juli 2010

Laksesalat og caviar i flødeskum

Salat med laks og kartofler (Evas Lynæs salat)

1 skive laks pr. 2-3 personer 2 små kartofler pr. person
dild løg mayonnaise crème fraîche citronsaft

Kog kartoflerne, og pas på de ikke bliver for bløde.

Lav en kogelage af vand, hvidvin, laurbær, løg i skiver, peberkorn og salt. Tag gryden af ilden og kom fisken i. Lad den trække i 5-10 min., afhængigt af tykkelse.

Rør en passende mængde mayonnaise (helst økologisk) op med en smule crème fraîche, en tsk. Dijon sennep, et par spsk. citronsaft, salt, fintklippet dild og finthakket løg.
Skær de kolde kartofler og fisken i tern og rør det forsigtigt op i mayonnaisen.

Kaviar i flødeskum, 8 personer

Pisk 2 dl piskefløde til skum. Riv ½ løg fint ned i skummet og tilsæt 3 glas ufarvet kaviar. Servér på ristet brød med en citronbåd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar