torsdag den 22. juli 2010

Andebryst med julesalat

Andebryst med appelsin-, æble og julesalat

Skær ridser i andebrysternes skind (pas på ikke at skære i kødet) og steg enten i ovn eller på pande efter anvisningerne på pakken. Stegetiden afhænger af, om du vil have kødet helt gennemstegt.
Lad kødet hvile i folie, mens du laver saucen.

Andesky (denne har du nok lavet i forvejen...)
Skrog af en and, en gulerod, et løg og evt. lidt porregrønt, et fed hvidløg, persille- og timianstilke, evt. lidt selleri (persillerod/pastinak), vand så det dækker.
Brun grønsagerne og skroget, der er skåret i mindre stykker. Dæk med vand (evt. tilsat lidt rødvin) og lad koge 1-2 timer. Si og kog ind.

Tilsæt denne sky til (brade)panden sammen med saften af en appelsin. Kog ind.

Julesalat.
Lav en god skarp vinaigrette af en spsk. Dijon sennep, 2 spsk. Balsamico eddike, salt og peber, der røres tykt. Derefter tilsættes lidt efter lidt 4 spsk. olivenolie, Dressingen skal helst være tyk i konsistensen.
Skær appelsinerne i tern og lad dem gerne trække en halv times tid i dressingen. Skær julesalaten i strimler på tværs og æblerne i tern og tilsæt lige inden serveringen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar