Hors d’oeuvre variés – blandede franske forretter
Kan varieres i det uendelige: sardiner, skiver af pølse, kogte kartofler i eddike og dild, en skive koldt kød fra dagen før med en mild vinaigrette, rødløg og kapers. Her er nogle ting, der passer godt sammen. Bagefter skal man kun have en let hovedret, og måske en bid ost.
Salade de concombre – fransk agurkesalat:
Skræl agurken og skær den over på langs, fjern kernerne. Skær i ikke for tynde skiver, drys med salt og læg mellem 2 tallerkner i let pres en times tid. Vrid dem for overskydende væde.
Dressing (vinaigrette): Rør en tsk. sennep med peber, tilsæt 1½ spsk Balsamico eddike, rør det tykt. Tilsæt lidt efter lidt 2 spsk olivenolie. Smag til for salt (der hænger noget ved agurkerne). Drys med persille - eller kørvel, hvis du kan skaffe det.
Oeuf mayonnaise
Kog ½ eller 1 æg pr. person (afhængig af, hvor mange andre hors d’oeuvre der er). Rør et par spsk. sennep med en æggeblomme, lidt vinaigre og salt og peber. Rør olivenolie i lidt efter lidt til det bliver en passende konsistens. Hæld mayonnaisen over de halve æg og pynt med et par hakkede cornichoner. 
Rødbeder
Bag dem i ovnen på et lag salt, ca. 3 kvarter. Kom dem i koldt vand (det mørner yderligere) og skrab skallen af. Skær dem i tern (ca. 1 cm x 1 cm).
Dressing: Rør 1 tsk. sennep med 1 spsk. rødvinseddike og ½ spsk. Balsamico, salt & peber. Rør til det bliver tykt. Tilsæt langsomt ca. 3 spsk. olie – denne vinaigrette skal være skarpere, end den til agurkerne. Drys med persille.
 
Céleri rémoulade
Der findes utallige varianter. Jeg kan bedst lide, når den smager stærkt af sennep.  Jeg renser og river sellerien, drysser den med salt (eller smider den et sekund i kogende saltet vand) – i begge tilfælde skal den vrides i et klæde. Afhængigt af tid m.v. laver jeg en mayonnaise (med en kogt æggeblomme, en rå, eddike, sennep og olie) eller bruger en færdig, som smages til med lidt hvidvinseddike, et par skefulde sennep og peber. Drys med persille. Kan sagtens trække et døgns tid.
torsdag den 22. juli 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar