torsdag den 22. juli 2010

Hønsefond

Nem og billig hønsefond (til en søndag eftermiddag)

Når I spiser kylling, så husk at gemme skroget – I kan evt. fryse benene fra 3 dyr ned og så gå i gang med en billig fond:

Ben fra kyllinger 2 porrer, 1 gulerod, 2 løg, 3 fed hvidløg snittet
2-3 spsk. olivenolie persille- og timiankviste
10 hele peberkorn evt. 10 hele korianderkorn
vand og evt. lidt hvidvin

Brun kyllingebenene i olien, og dernæst de snittede grønsager. Tilsæt vand og urter, lad det koge et par timer. Si ben og urter fra, og kog ind til I lige har til en isterningebakke. Frys ned og brug disse terninger til saucer.

Hvis man hellere vil have en suppe – f.eks. tomat – skal man ikke koge den ind, men bare tilsætte en dåse flåede tomater og smage til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar