torsdag den 22. juli 2010

Løgtærte

Løgtærte

Lav en mørdej af 225 g mel, 110 g smør, lidt salt og lidt vand.

Lad den hvile mens du skærer ¾-1 kg løg i skiver og koger dem forsigtigt i smør el. baconfedt – tilsæt lidt hvidvin og et par laurbærblade. Det vil vare ca. 45 min. med låg på gryden. Tag gryden af ilden (væsken skal være kogt væk), tilsæt salt og peber og rør med 2 sammenpiskede æg og 100 g revet Gruyèreost. Rul dejen ud, bred den i en tærteform, fyld op med løgblandingen og bag ved 210-220 grader i 20-30 minutter. Spis med grøn salat, dressing af ½ spsk. sennep, salt, peber og 1½ spsk. Balsamico eddike, der røres tykt, Ca. 3 spsk. god olivenolie røres gradvis i, så dressingen bliver tyk. Pynt med ristede pinjekerner.
Denne løgblanding kan også bruges på en tynd pizzabund og tilsættes sorte oliven og ansjoser som i Provence (Pissaladière).

Elizabeth David, Fransk Landkøkken – Høst og Søn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar