Rejesuppe
1 kg rejer med skal
1 fennikel eller 1 bundt dild
1 porre og 1 løg
3-4 fed hvidløg
½ lille chili
et par spsk. olivenolie
2 store modne tomater
persille- og timianstilke
3-4 dl god hvidvin
2 dl vand
1 dl piskefløde
lidt cognac
salt og peber
Pil ca. ¼ af rejerne og stil dem på køl. Svits resten af rejerne og skallerne fra de første i olien og tilsæt derefter fennikel, porrer, løg, hvidløg og chili skåret i tern. Lad det varme godt igennem, tilsæt hvidvin og vand, kog op. Tilsæt urterne og tomaten som er skåret i stykker. Rejerne skal være helt dækket af væske. Lad det simre en halv times tid. Si suppen og kog ind til det smager godt… Tilsæt lidt piskefløde, smag til med salt, peber og cognac og kom de pillede rejer i lige inden servering.
torsdag den 30. juli 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar